Screeningové metody detekce a stanovení mikroorganismů v potravinách a ve vodě – Bc. Lucie Cacková
Bc. Lucie Cacková
Bakalářská práce
Screeningové metody detekce a stanovení mikroorganismů v potravinách a ve vodě
Screening tests for detection and enumeration of microorganisms in foodstuffs and water
Anotace:
Byla vypracována literární rešerše se zaměřením na rychlé metody sledování kontaminace potravin a vody. Byly vyhledány rychlé metody detekce a stanovení MO, které se využívají v potravinářských provozech ke kontrole hygieny, sanitace prostředí a pro kontrolu kvality vody. V závěru byly tyto metody porovnány podle účelu, časové náročnosti a zhodnoceny jejich výhody a nevýhody.Abstract:
Literature research has been designed with a focus on rapid methods of monitoring contamination of food and water. They were searching the rapid detection and determination of MO, which are used in food premises to check the hygiene, sanitation and quality control of water. In conclusion, these methods were compared according to the purpose, time and performance evaluation of their advantages and disadvantages …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 8. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 9. 2009
- Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Cacková, Lucie. Screeningové metody detekce a stanovení mikroorganismů v potravinách a ve vodě. Pardubice, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kuchyně - mikrobiální bomba
Pavla Perglová