Bc. Kateřina JUŘÍKOVÁ

Master's thesis

Úprava a sledování vlastností těst pomocí přídavku hydrokoloidů měřených na farinografu a extenzografu

Modification and monitoring of properties of doughs with the addition of hydrocolloids measured by farinograph and extensograph
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo sledovat vliv hydrokoloidů (arabská guma a pektin) na reologické vlastnosti pšeničného těsta. V práci bylo popisováno chemické složení mouky a její kvalita, dále vlastnosti hydrokoloidů na pšeničné těsto, reologické vlastnosti pšeničného těsta a způsoby měření reologických vlastností. Vliv hydrokoloidů na pšeničné těsto byl sledován pomocí chemické analýzy. Reologické …more
Abstract:
The aim of this thesis was to monitor the influence of hydrocolloids (gum arabic and pectin) on the rheological properties of wheat flour dough. Chemical properties of flour and quality of flour, properties of hydrocolloids on wheat flour dough, reological properties of wheat flour dough and measurement technique of rheological properties were described in thesis. Influence of hydrocolloids on wheat …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier: 14669

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2010
  • Supervisor: Ing. Pavlína Pečivová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

JUŘÍKOVÁ, Kateřina. Úprava a sledování vlastností těst pomocí přídavku hydrokoloidů měřených na farinografu a extenzografu. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.