Markéta GROSOVÁ

Bakalářská práce

Statuta potravinářských řemesel v královském městě Chebu v 15. a 16.století

Statutes of food's guilds in royal town Cheb in 15. and 16.century
Anotace:
Tato práce je zaměřena na statuta potravinářských řemesel v královském městě Chebu, zejména na pozdní středověk. Jedná se tedy hlavně o 16.století, přičemž se objevují i stanovy starší, ale také z počátku století následujícího. Rozbor regulí se týká řezníků, pekařů, perníkářů, sladovníků a mlynářů, obsahujíc povinnosti cechu pro jejich členy. Regule jsou zpravidla rozděleny do jednotlivých článků, …více
Abstract:
This bachelor?s work is based on the statute of food crafts in the Royal Town of Cheb especially in the period of the Middle Age. It concerns the 16th century weather the older rules occurred and the century following. The development of the rules concerns butchers, bakers and gingerbread makers, maltsters and millers. It concerns duties of the crafts for its members. The rules are divided into each …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 7. 2013
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Eva Němečková

Citační záznam

Jak správně citovat práci

GROSOVÁ, Markéta. Statuta potravinářských řemesel v královském městě Chebu v 15. a 16.století. Ústí nad Labem, 2013. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Filozofická fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Filozofická fakulta

UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

Filozofická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Historické vědy / Kulturně historická regionalistika