Eliška GURSKÁ
Bachelor's thesis
Stanovení vlákniny v červené pšenici
The Determination of Crude Fiber in Red Wheat
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo stanovení vlákniny, vlhkosti a popele ve vzorcích připravených z pšenice červené. Součástí teoretické práce byla charakteristika, popis stavby a chemického složení pšenice obecné, zejména pak pšenice červené. Dále bylo shrnuto trávení základních živin, charakterizována vláknina a její účinky na člověka.Abstract:
Aim of this work was to determine the fiber, ash and moisture in samples prepared from red wheat. The work has also included characteristic description of the structure and che-mical composition of wheat, especially red wheat. Furthermore, it was concluded digestion of essential nutrients, fiber was characterized and her effects on human.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2012
Accessible from:: 11. 5. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 18. 6. 2012
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
GURSKÁ, Eliška. Stanovení vlákniny v červené pšenici. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.