Jiří Hanzelka

Diplomová práce

Neuronová síť typu Flexible Neural Tree

Flexible Neural Tree
Anotace:
Tato práce pojednává o paralelním řešení neuronové sítě typu Flexibilní Neuronový Strom. Výsledkem práce je naimplementovaná knihovna, která obsahuje paralelní verze algortimů pro nalezení struktury a parametrů neuronového stromu. Paralelní verze algoritmů využivají rozhraní MPI. Tato knihovna je naimplementována v prostředí .NET tak, aby mohla být použita pomocí Mono virtuálního stroje i na linuxu …více
Abstract:
This thesis is about parallel approach of neural network called Flexible Neural Tree. Result of this thesis is implemented library which contains parallel versions of algorithms for structure and parameter optimization of neural tree. Parallel versions of algorithms uses MPI interface. This library is implemented in .NET enviroment in way to be used by Mono virtual machine even on linux system.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2015
  • Vedoucí: Jiří Dvorský
  • Oponent: Jan Martinovič

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava

VŠB - Technická univerzita Ostrava

Fakulta elektrotechniky a informatiky

Magisterský studijní program / obor:
Informační a komunikační technologie / Informatika a výpočetní technika

Práce na příbuzné téma