Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic – Bc. Jitka Hutařová
Bc. Jitka Hutařová
Bachelor's thesis
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Comparison of in vitro and in situ methods in evaluation of maize silage fibre digestibility in dairy cows
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo stanovit stravitelnost vlákniny kukuřičné siláže dvěma různými metodami. Kukuřičná siláž je nejvýznamnějším objemným krmivem ve výživě laktujících dojnic. Stravitelnost vlákniny je pak jedním z faktorů, který významně ovlivňuje jejich užitkovost. Vláknina ve výživě dojnic je velmi důležitou živinou tvořenou mnoha sacharidovými složkami. Neutrálně-detergentní vláknina …moreAbstract:
The objective of this bachelor's thesis was to determine digestibility of maize silage fiber by two different methods. Maize silage is the most important roughage in the diet of lactating dairy cows. The digestibility of the fiber is one of the factors which significantly affect their performance. Fiber in the diet of dairy cows is a very important nutriment, formed by carbohydrates, comprising of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2014
Identifier:
https://is.muni.cz/th/ntdvb/
Thesis defence
- Date of defence: 17. 6. 2014
- Supervisor: Mgr. Ing. Ludmila Křížová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HUTAŘOVÁ, Jitka. \textit{Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Masaryk University, Faculty of Science. 2014. Available from: https://theses.cz/id/g5me6h/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Stravitelnost organické hmoty a sušiny vybraných siláží
Helena Řičářová -
Vliv volby hybridu kukuřice na stravitelnost NDF kukuřičné siláže
Jana Zelinová -
Vliv stanoviště na stravitelnost NDF u kukuřičné siláže
Veronika Svobodová -
Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže pepsin-celulázovou metodou
Dominik FOUS -
stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže
Dominik FOUS -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
In vitro trávení pšenice a pšeničných výrobku a jeho vliv na obsah karotenoidů
Kateřina Mysíková