Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic – Bc. Jitka Hutařová
Bc. Jitka Hutařová
Bachelor's thesis
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Comparison of in vitro and in situ methods in evaluation of maize silage fibre digestibility in dairy cows
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce bylo stanovit stravitelnost vlákniny kukuřičné siláže dvěma různými metodami. Kukuřičná siláž je nejvýznamnějším objemným krmivem ve výživě laktujících dojnic. Stravitelnost vlákniny je pak jedním z faktorů, který významně ovlivňuje jejich užitkovost. Vláknina ve výživě dojnic je velmi důležitou živinou tvořenou mnoha sacharidovými složkami. Neutrálně-detergentní vláknina …viacAbstract:
The objective of this bachelor's thesis was to determine digestibility of maize silage fiber by two different methods. Maize silage is the most important roughage in the diet of lactating dairy cows. The digestibility of the fiber is one of the factors which significantly affect their performance. Fiber in the diet of dairy cows is a very important nutriment, formed by carbohydrates, comprising of …viacKľúčové slová
in vitro in situ kukuřičná siláž stravitelnost vláknina NDF maize silage digestibility fiber
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ntdvb/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2014
- Vedúci: Mgr. Ing. Ludmila Křížová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HUTAŘOVÁ, Jitka. \textit{Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic}. Online. Bakalárska práca. Brno: Masarykova univerzita, Faculty of Science. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/g5me6h/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Biochemistry / Biochemistry
Práce na příbuzné téma
-
Stravitelnost organické hmoty a sušiny vybraných siláží
Helena Řičářová -
Vliv volby hybridu kukuřice na stravitelnost NDF kukuřičné siláže
Jana Zelinová -
Vliv stanoviště na stravitelnost NDF u kukuřičné siláže
Veronika Svobodová -
Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže pepsin-celulázovou metodou
Dominik FOUS -
stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže
Dominik FOUS -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
In vitro trávení pšenice a pšeničných výrobku a jeho vliv na obsah karotenoidů
Kateřina Mysíková