Bc. Petra SEKULOVÁ

Diplomová práce

Vliv přídavku karagenanů na obsah volných aminokyselin fermentovaných mléčných výrobků.

Effect of addition carrageenans on free amino acids content in fermented milk products.
Anotace:
K nejrozšířenějším fermentovaným mléčným výrobkům patří jogurt. Pro laboratorní výrobu jogurtů byla nejprve optimalizována skladba modelových mikroorganizmů. Samotná výroba jogurtu probíhala za laboratorních podmínek. Po přídavku ióta a kappa karagenanů bylo zjištěno, že při vysokých koncentracích došlo k vytvoření pevného agregátu a k uvolnění velkého množství syrovátky. Optimální koncentrace obou …více
Abstract:
Yoghurt is the most widespread fermented dairy product. For laboratory production of yoghurts was at first optimalized composition of model microorganisms. Then the production itself proceeded in laboratory conditions. After addition of iota and kappa carrageenans it was found that if added in a high concentration firm aggregate is created and also considerable amount of whey is released. The optimal …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2009
Zveřejnit od: 18. 5. 2009
Identifikátor: 11632

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SEKULOVÁ, Petra. Vliv přídavku karagenanů na obsah volných aminokyselin fermentovaných mléčných výrobků.. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 18. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma