Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy – Zuzana Melicharová
Zuzana Melicharová
Diplomová práce
Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy
Determination of selected elements in coffee by photon activation analysis
Anotace:
Káva je nápojem konzumovaným po celém světě s dlouholetou tradicí. Z důvodu časté konzumace kávy je důležité znát její vliv na zdraví organismu. Káva obsahuje přes tisíc různorodých chemických sloučenin a mezi nejznámější z nich patří kofein a chlorogenová kyselina. Tyto dvě sloučeniny již byly zkoumány v mnohých studiích, ve kterých byly prokázány jejich pozitivní účinky na lidský organismus. Káva …víceAbstract:
Coffee is a beverage consumed all around the world with a long tradition. It is important to know the effect on the health due to the frequent consumption of it. Coffee contains over a thousand different chemical compounds. The most known are caffeine and chlorogenic acid. These two compounds have already been studied in many studies which have shown their positive effects on the human body. Coffee …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Ivana Krausová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MELICHAROVÁ, Zuzana. \textit{Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/g83k7h/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Monitoring makro- a mikroprvků ve hmyzu určeném pro výživu lidí a zvířat s využitím radioanalytických metod
Lucie Dvořáková -
Káva jako fenomén: Historie kávového průmyslu a propagace kávy
Sára Čejková -
Káva a její sociokulturní aspekty
Vendula Hrušková -
Káva jako módní trend
Tereza Holotíková -
Poctivá káva, neohoblované desky, domácí cheesecake: "hipsterizace" v lokálním kontextu
Pavla Kalusová -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Analýza marketingového mixu společnosti Obývák – bistro & káva
Jana Fiala
Název
Vložil
Vloženo
Práva