Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy – Zuzana Melicharová
Zuzana Melicharová
Master's thesis
Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy
Determination of selected elements in coffee by photon activation analysis
Abstract:
Káva je nápojem konzumovaným po celém světě s dlouholetou tradicí. Z důvodu časté konzumace kávy je důležité znát její vliv na zdraví organismu. Káva obsahuje přes tisíc různorodých chemických sloučenin a mezi nejznámější z nich patří kofein a chlorogenová kyselina. Tyto dvě sloučeniny již byly zkoumány v mnohých studiích, ve kterých byly prokázány jejich pozitivní účinky na lidský organismus. Káva …moreAbstract:
Coffee is a beverage consumed all around the world with a long tradition. It is important to know the effect on the health due to the frequent consumption of it. Coffee contains over a thousand different chemical compounds. The most known are caffeine and chlorogenic acid. These two compounds have already been studied in many studies which have shown their positive effects on the human body. Coffee …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Ivana Krausová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MELICHAROVÁ, Zuzana. \textit{Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/g83k7h/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Monitoring makro- a mikroprvků ve hmyzu určeném pro výživu lidí a zvířat s využitím radioanalytických metod
Lucie Dvořáková -
Káva jako fenomén: Historie kávového průmyslu a propagace kávy
Sára Čejková -
Káva a její sociokulturní aspekty
Vendula Hrušková -
Káva jako módní trend
Tereza Holotíková -
Poctivá káva, neohoblované desky, domácí cheesecake: "hipsterizace" v lokálním kontextu
Pavla Kalusová -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Analýza marketingového mixu společnosti Obývák – bistro & káva
Jana Fiala -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights