Kateřina TÁBORSKÁ

Bakalářská práce

Výskyt bakterií rodu Bacillus v dehydrovaných potravinách

Incidence of Bacillus in dehydrated food
Anotace:
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá dehydrovanými výrobky a velmi často se v nich vyskytující bakterií rodu Bacillus. Bacillus cereus je schopen produkovat toxiny, které bývají častými původci dvou odlišných alimentárních nemocí. Emetický toxin, cereulid, je tvořen v potravině a je příčinou tzv. dávivého syndromu. Enterotoxiny, které vyvolávají průjmové onemocnění, jsou na rozdíl od cereulidu …více
Abstract:
Bachelor thesis deals with dehydrated products and genera Bacillus, which mostly occurs in this kind of foodstuff. Bacillus cereus is able to produce toxins, which are causes of two different food-borne illnesses. Emetic toxin, cereulid, is created in foodstuff and is a cause of emetic syndrome. Enterotoxins, which are created in small intestine of host, bring on diarrheal syndrome. In experimental …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2009
Zveřejnit od: 25. 5. 2009
Identifikátor: 11719

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

TÁBORSKÁ, Kateřina. Výskyt bakterií rodu Bacillus v dehydrovaných potravinách. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 25. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma