Přírodní rostlinné látky a jejich potenciál zvyšovat antimikrobiální účinek konvenčních potravinářských konzervačních látek – Stanislav Rys
Stanislav Rys
Bakalářská práce
Přírodní rostlinné látky a jejich potenciál zvyšovat antimikrobiální účinek konvenčních potravinářských konzervačních látek
Plant-derived compounds and their potential to enhance the antimicrobial effect of conventional food preservatives
Anotace:
Rostliny jsou schopny téměř neomezeně vytvářet látky, pomocí kterých se brání proti chorobám, škůdcům, býložravcům a jiným nepříznivým faktorům. Tyto látky dávají rostlinám jejich specifickou barvu, vůni a chuť. Některé z nich mají antimikrobiální účinky. V dnešní době se klade čím dál tím větší důraz na zdravý životní styl, proto se neustále zvyšuje počet výzkumů zaměřených na využití rostlinných …víceAbstract:
Plants are able to create almost limitless amounts of substances to resist diseases, pests, herbivores and other adverse factors. These substances give plants their specific color, smell and taste. Some of them have antimicrobial effects. Nowadays more and more emphasis is laid on healthy lifestyles. Therefore constantly increasing number of studies focused on the utilization of plant substances in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RYS, Stanislav. \textit{Přírodní rostlinné látky a jejich potenciál zvyšovat antimikrobiální účinek konvenčních potravinářských konzervačních látek}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/g89iup/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Potential of plant-derived compounds to enhance the efficiency of conventional preservatives
Michaela Poslušná -
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita hemolymfy včely medonosné, Apis mellifera L.
Miroslav Vacl -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Antimikrobiální aktivita rostlinných látek a možnosti jejich využití ke konzervaci potravin
Martina Janáková -
Potential of plant-derived compounds to enhance the efficiency of conventional preservatives
Michaela Poslušná -
Synergismus entomopatogenních hlístic a entomopatogenních hub
Tereza ŠILLEROVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva