Polyfázová taxonomie anaerobních bakterií – RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.
RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.
Disertační práce
Polyfázová taxonomie anaerobních bakterií
Polyphasic taxonomy of anaerobic bacteria
Anotace:
Hotové pivo, jeho meziprodukty a zařízení v pivovarských provozech představují prostředí, v němž nacházejí uplatnění jak pivovarské kvasinky, používané pro výrobu piva, tak i škodlivé mikroorganizmy (bakterie, plísně, tzv. divoké kvasinky), jejichž přítomnost a metabolická činnost je při výrobě piva nežádoucí. V souvislosti s modernizací plnících technologií, které vedou ke snížení obsahu kyslíku v …víceAbstract:
Finished beer, its intermediate products and brewery machinery are environments that may host not only brewer’s yeast used for beer production but also unwanted microorganisms (bacteria, fungi, wild yeasts) whose presence and metabolic activity during beer production is highly undesirable. The current trend in the development of bottling technologies therefore accentuates lowering of oxygen tension …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 11. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ncfzz/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 11. 2012
- Vedoucí: doc. RNDr. Ivo Sedláček, CSc.
- Oponent: doc. Ing. Martin Krsek, CSc., prof. Ing. Gabriela Basařová, DrSc., doc. RNDr. Ivana Márová, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaDoktorský studijní program / obor:
Biologie (čtyřleté) / Mikrobiologie
Práce na příbuzné téma
-
Sulfát redukující bakterie a záněty střeva
Pavla Fedrová -
Anaerobní střevní bakterie a jejich význam
Žaneta Padevětová -
Bakterie ve sladařském a pivovarském provozu
Kateřina Křesalová -
Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování
Zbyněk Zemánek