RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.

Disertační práce

Polyfázová taxonomie anaerobních bakterií

Polyphasic taxonomy of anaerobic bacteria
Anotace:
Hotové pivo, jeho meziprodukty a zařízení v pivovarských provozech představují prostředí, v němž nacházejí uplatnění jak pivovarské kvasinky, používané pro výrobu piva, tak i škodlivé mikroorganizmy (bakterie, plísně, tzv. divoké kvasinky), jejichž přítomnost a metabolická činnost je při výrobě piva nežádoucí. V souvislosti s modernizací plnících technologií, které vedou ke snížení obsahu kyslíku v …více
Abstract:
Finished beer, its intermediate products and brewery machinery are environments that may host not only brewer’s yeast used for beer production but also unwanted microorganisms (bacteria, fungi, wild yeasts) whose presence and metabolic activity during beer production is highly undesirable. The current trend in the development of bottling technologies therefore accentuates lowering of oxygen tension …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 11. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 11. 2012
  • Vedoucí: doc. RNDr. Ivo Sedláček, CSc.
  • Oponent: doc. Ing. Martin Krsek, CSc., prof. Ing. Gabriela Basařová, DrSc., doc. RNDr. Ivana Márová, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Biologie (čtyřleté) / Mikrobiologie

Práce na příbuzné téma