Využití rostlin z čeledi česnekovitých ve výživě – Mgr. Eva Večeřová
Mgr. Eva Večeřová
Bakalářská práce
Využití rostlin z čeledi česnekovitých ve výživě
Nutritional use of the Alliaceae plants
Anotace:
Práce analyzuje vliv čeledi česnekovitých na výživu člověka. První, teoretická část, je věnována čeledi česnekovitých, cibulové zelenině, popisu jednotlivých druhů cibulové zeleniny, historii, chemickému složení druhů a jejich vlivu na lidské zdraví. Druhá, praktická část, je zaměřena na průzkum spotřeby cibulové zeleniny v České republice.Abstract:
The thesis analyzes the influence of Allicaceae on human nutrition. The first, theoretical part, is dedicated to Alliaceae, onion vegetables, descriptions of different types of bulb vegetables, its history as well as to chemical composition of species and to their impact on human health. The second, practical part, is focused on vegetable consumption survey in the Czech Republic.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/pptez/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2010
- Vedoucí: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Oponent: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.