Vliv rtuti na chemické složení bramborových hlíz – Petra BRODINOVÁ
Petra BRODINOVÁ
Diplomová práce
Vliv rtuti na chemické složení bramborových hlíz
Influence of mercury on chemical constitution of potato tubers
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo přispět ke studiu rtuti a jejího vlivu na rostliny. V literární části byla stručně zpracována problematika cizorodých látek, jejich výskyt a pohyb v životním prostředí, působení na živé organismy a možnosti eliminace cizorodých látek, případně snižování jejich toxicity. Tato část dále obsahuje krátkou charakteristiku brambor a je zde také pojednáno o jejich chemickém …víceAbstract:
Influence of mercury on chemical constitution of potato tubers. The aim of the Master Thesis was to contribute to the research of mercury and its influence on plants and their chemical constitution. There was briefly executed problems of foreign substances, their occurrence and movement in environment, influence on living organism and possibilities of elimination and reduction in toxicity of these …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2005
Zveřejnit od: 27. 5. 2005
Identifikátor:
721
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 6. 2005
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BRODINOVÁ, Petra. Vliv rtuti na chemické složení bramborových hlíz. Zlín, 2005. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2005
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2005 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Technologie životního prostředí
Práce na příbuzné téma
-
Asociace mikrosatelitních polymorfismů s obsahem škrobu v hlízách bramboru
Zuzana Telepovská -
Dědičné a nedědičné faktory ovlivňující obsah škrobu v hlízách bramboru
Lucie Malá -
Reakce vybraných odrůd brambor pro zpracování na škrob na listovou aplikaci hnojiv
Šárka ŠANDEROVÁ -
Rtuť v plodnicích hub
Jakub Pácal -
Asimilační aparát dřevin a jeho potenciál vázat rtuť
Andrea ZEIBERTOVÁ -
Částicové vázaná atmosférická rtuť
Ondřej Zvěřina -
Rtuť v uzených rybích výrobcích
Iva Ventrubová -
Rtuť, její využití a její vliv na životní prostředí
Marek Němec