Kateřina NOVOTNÁ

Bakalářská práce

Chemické složení a vlastnosti olivového oleje

Chemist and characteristics of olive oil
Anotace:
Cílem práce je popsat olivu jakožto surovinu pro výrobu olivového oleje a srovnat s jinými olejninami u nás pěstovanými, tj. slunečnicí a řepkou. Na základě chemického složení porovnat jednotlivé rostlinné oleje, případně uvést nutriční přednosti olivového oleje ve srovnání s oleji z řepky a slunečnice. Dále definovat druhy olivového oleje dle Nařízení Komise ES č. 2568/91 a stručně popsat technologii …více
Abstract:
The aim of work is to decribe an olive as a staple for producing olive oil and to compare it with another oil bearing plants which are grown in the Czech Republic {--} sunflower and rape. On the basis of the chemist we can compare individual vegetable oils and we can precede the nutritional merits of an olive oil in comparison with colza-oil and sunflower oil. Next is to define the kinds of an olive …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor: 12970

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 18. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NOVOTNÁ, Kateřina. Chemické složení a vlastnosti olivového oleje. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.