Bc. Barbora Mikšátková

Bachelor's thesis

Vliv pH na vazebné vlastnosti lektinů

Influence of pH on binding properties of lectins
Anotácia:
Tato práce se zabývá vlivem pH na vazebné vlastnosti lektinů. Strukturní a funkční studie bakteriálních lektinů jsou v poslední době objektem zájmu, protože právě tyto proteiny se schopností vázat sacharidy umožňují patogenům připojit se na hostitelskou buňku a následně ji infikovat. Práce se věnuje lektinu RSL z bakterie Ralstonia solanacearum. Tato bakterie se vyskytuje po celém světě a způsobuje …viac
Abstract:
This thesis deals with the influence of pH on binding properties of lectin. Structural and functional studies of bacterial lectins have recently been of interest because these carbohydrate-binding proteins allow pathogen to attach to the host cell and subsequently infect it. The thesis is devoted to lectin RSL from bacterium Ralstonia solanacearum. This bacterium is distributed worldwide and causes …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2019
  • Vedúci: Mgr. Lenka Malinovská, Ph.D., prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masaryk University

Faculty of Science

Bachelor programme / odbor:
Applied Biochemistry / Applied Biochemistry