Mapování a charakterizace lokusů ovlivňujících důležité agronomické znaky pšenice – Adam LAMPAR
Adam LAMPAR
Bakalářská práce
Mapování a charakterizace lokusů ovlivňujících důležité agronomické znaky pšenice
Mapping and characterization of wheat loci affecting important agronomical traits
Anotace:
Pšenice setá (Triticum aestivum L.) je jednou ze zemědělsky nejdůležitějších plodin. V současnosti je zdrojem přibližně 20 % kalorií přijímaných lidmi po celém světě. Zvyšování její produkce je podstatné pro zajištění dostatku potravy a společenské stability. Zelená revoluce v 60. letech minulého století znamenala výrazný nárůst v produkci pšenice s využitím úspěšných šlechtitelských programů, avšak …víceAbstract:
Common wheat (Triticum aestivum L.) is one of the most important agronomic crops. It is a source of approximately 20 % of calories consumed by humans all around the world. Production growth is essential to ensuring food supply and social stability. The Green Revolution in the 1960s meant a significant increase in grain production driven by successful breeding management. However, the production should …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Miroslav Valárik, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
LAMPAR, Adam. Mapování a charakterizace lokusů ovlivňujících důležité agronomické znaky pšenice. Olomouc, 2018. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Molekulární a buněčná biologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různých způsobů zpracování na antioxidační aktivitu a obsah vybraných antioxidantů pšenice seté (Triticum aestivum L.), pšenice jednozrnky (Triticum monococcum L.) a pšenice dvouzrnky [(Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)]
Klára Podráská -
Hodnocení obsahu antioxidantů a antioxidační aktivity u vybraných materiálů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a pšenice jednozrnky (Triticum monococcum L.)
Radek Šašinka -
Charakterizace diploidní pšenice Triticum monococcum jako zdroje nových genů pro šlechtění pšenice
Hana VANŽUROVÁ -
Zavedení nových typů markerů do mapy Triticum monococcum L. pro mapování výnosu a prvků výnosu
Hana VANŽUROVÁ -
Struktura genetických zdrojů a aktuální stav využití pšenice jednozrnky (Triticum monococum L.) v České republice.
Lucie PAVLOVSKÁ -
Obsah vybraných antioxidantů a antioxidační aktivita v obilkách nových odrůd pšenice seté (Triticum aestivum L.), pšenice jednozrnky (T. monococcum L.) a dvouzrnky [T. dicoccum Schuebl (Schrank)]
Kristina Jírů -
Vliv dostupnosti vody na kvetení mokřadních rostlin ve společenstvu
Šárka Prouzová -
Vliv různých způsobů zpracování na antioxidační aktivitu a obsah vybraných antioxidantů pšenice seté (Triticum aestivum L.), pšenice jednozrnky (Triticum monococcum L.) a pšenice dvouzrnky [(Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)]
Klára Podráská
Název
Vložil
Vloženo
Práva