Využití moderních metod při sledování diverzity mikroflóry u fermentovaného masného výrobku – Bc. Veronika Kučabová
Bc. Veronika Kučabová
Diplomová práce
Využití moderních metod při sledování diverzity mikroflóry u fermentovaného masného výrobku
The Use of Modern Methods for Monitoring the Microflora in Fermented Meat Products
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na sledování diverzity mikroflóry fermentovaných masných výrobků (salámů Paprikáš) vyrobených klasickou a Quick-Dry-Slice technologií. Sledované vzorky fermentovaných salámů byly odebírány během celé doby zrání a skladování a kultivačními metodami byly stanoveny celkové počty technologicky významných i nežádoucích rizikových mikroorganismů. Vzorky fermentovaných salámů …víceAbstract:
This thesis focuses on monitoring of the diversity of fermented meat products microflora (Paprikas sausage) produced by conventional and Quick-Dry-Slice technology. The samples of fermented sausages were sampled during the entire aging and storage period. The total number of technologically significant and undiserable microorganisms was determined by cultivation methods. Fermented sausages samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUČABOVÁ, Veronika. \textit{Využití moderních metod při sledování diverzity mikroflóry u fermentovaného masného výrobku}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/ga1qdu/.
Jak správně citovat práci
Kučabová, Veronika. Využití moderních metod při sledování diverzity mikroflóry u fermentovaného masného výrobku. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin