Jan Rybníček

Diplomová práce

Návrh regeneračního výměníku pro využití FES u zdrojové jednotky TEDOM

Regeneration Exchange Proposal for the Use of FES for the Source Units TEDOM
Anotace:
Tato diplomová práce se zakládá na novém flexibilním energetickém systému. Ten využívá tepelnou energii spalin za spalovacími motory na bioplynové palivo. Stlačený vzduch z turbokompresoru spolu se vstřikem demineralizované vody vytváří parovzduchovou směs, která je ohřívána touto tepelnou energií. Ta je následně využita na plynové mikroturbíně s generátorem elektrické energie.
Abstract:
This graduation theses is based upon new flexible energy system. This system uses thermal energy of flue gases behind biogas-engines. Pressure air from turbocompressor with injection of demineralized water produces steam-air mixture, which is warmed by this thermal energy. This one will be used on gas microturbine with generator of electrical energy.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ladislav Vilimec
  • Oponent: Zdeněk Jiruše

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava