Vliv kulinární úpravy na obsah purinů v jedlém hmyzu – Bc. Kateřina Kletečková
Bc. Kateřina Kletečková
Master's thesis
Vliv kulinární úpravy na obsah purinů v jedlém hmyzu
The effect of culinary treatment on purine content in edible insects
Abstract:
V současnosti je na planetě Zemi téměř 8 miliard lidí a jejich počet neustále narůstá. Nabízí se otázka, zda je vůbec možné takové množství lidí z potravinového hlediska zabezpečit. Jako možné řešení se jeví chov a konzumace jedlého hmyzu, jakožto nejpočetnější živočišné skupiny na Zemi. Pro jeho vysokou nutriční hodnotu a řadu ekologických a zdravotních výhod není nadarmo považován za potravinu budoucnosti …moreAbstract:
At the moment, there is nearly 8 billion people on Earth and their number still keeps increasing. This number naturally introduces a question whether it is even possible to secure such number of people when it comes to their eating needs. There is a potential solution – breading and consuming edible insects as the most numerous animal species on Earth. Due to its high nutritional value and several …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KLETEČKOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv kulinární úpravy na obsah purinů v jedlém hmyzu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/gbirfi/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Mikrovlnami asistovaná syntéza biologicky aktivních látek na bázi 6,9-disubtituovaných purinů
Radim Velecký -
Studium modifikace DNA nesoucí 7-deaza analogy purinových bází komplexy oxidu osmičelého a možností jejího analytického využití
Jana Rozkošná -
Dna - nejen nemoc králů
Kateřina Vítů -
Lipidomická analýza pacientů s hyperurikémií a dnou
Markéta CAMFRLOVÁ -
Role jedlého hmyzu v jídelníčku lidí trpících dnou
Kateřina Veselá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights