Lucie Heinrichová
Bakalářská práce
Využití silic v pekárenství
Applications of essential oils in the bakery industry
Anotace:
Pro prodloužení trvanlivosti pekařských výrobků se běžně využívají syntetické látky, zejména soli kyseliny propionové a kyseliny sorbové. Spotřebitelé se více zajímají o zdravý životní styl a stravu. Roste snaha omezit běžně používané chemické konzervační látky a nahradit je přírodními. Jednou z těchto možností je využití látek získaných z rostlin, jako jsou silice. To jsou složité směsi těkavých a …víceAbstract:
Synthetic substances, in particular propionic acid and sorbic acid, are commonly used to extend the shelf life of bakery products. Consumers are becoming more interested in healthy lifestyle and diets. There is a growing desire to reduce the use of commonly used chemical preservatives and replace them with natural ones. One of these possibilities is the use of substances derived from plants, such as …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Oponent: Tereza Střelková, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva