Bc. Andrea Kolková

Master's thesis

Vliv receptury a délky zrání na obsah polyaminů ve zrajících sýrech

Effect of recipe and time of ripening on the content of polyamines in ripening cheeses
Anotácia:
Teoretická část mé diplomové práce se zabývala charakteristikou polyaminů, jejich tvorbou, odbouráváním a účincích v organismu. Praktická část byla zaměřena na stanovení obsahu polyaminů (putrescin, spermin a spermidin) ve zrajícím sýru bez přídavku a s přídavkem lakázy. K analýze byla použita metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Kvantitativně nejvýznamnějším polyaminem ve všech variantách …viac
Abstract:
The theoretical part of my thesis was focused on the characteristics of polyamines, their synthesis, degradation and effect in the organism. The practical part was involved on determining the content of polyamines (putrescine, spermine and spermidine) in ripening cheese without addition and with the addition of laccase. The high-performance liquid chromatography method was used for the analysis. Quantitatively …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
  • Vedúci: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
  • Oponent: Michal Kosař, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Human Nutrition

Práce na příbuzné téma