Vliv receptury a délky zrání na obsah polyaminů ve zrajících sýrech – Bc. Andrea Kolková
Bc. Andrea Kolková
Master's thesis
Vliv receptury a délky zrání na obsah polyaminů ve zrajících sýrech
Effect of recipe and time of ripening on the content of polyamines in ripening cheeses
Anotácia:
Teoretická část mé diplomové práce se zabývala charakteristikou polyaminů, jejich tvorbou, odbouráváním a účincích v organismu. Praktická část byla zaměřena na stanovení obsahu polyaminů (putrescin, spermin a spermidin) ve zrajícím sýru bez přídavku a s přídavkem lakázy. K analýze byla použita metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Kvantitativně nejvýznamnějším polyaminem ve všech variantách …viacAbstract:
The theoretical part of my thesis was focused on the characteristics of polyamines, their synthesis, degradation and effect in the organism. The practical part was involved on determining the content of polyamines (putrescine, spermine and spermidine) in ripening cheese without addition and with the addition of laccase. The high-performance liquid chromatography method was used for the analysis. Quantitatively …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedúci: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Oponent: Michal Kosař, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Human Nutrition