Hana Anderová

Bachelor's thesis

Franšíza jako forma podnikání v hotelnictví/gastronomii

Abstract:
V první části své práce se zabývám teoretickou stránkou. Popisuji nejen samotnou historii franchisy a postup jejího vývoje jako jedné z forem podnikání, ale vysvětluji také znaky, formu a druhy franchisového podnikání a průběh zrodu franchisového podniku. Ve druhé části se věnuji již konkrétnímu podniku a tím je Mangaloo freshbar s.r.o., a proces vzniku nového vztahu mezi franchisorem a franchisantem …more
Abstract:
In the first part of my work I present the theoretical aspect. I describe the history of the franchise and the process of its development as a form of business. I also explain te signs, forms and types of the franchise business and the process of establishing a new franchise company. The second part is devoted to the specific company Mangaloo Freshbar Ltd., and to the process of creating new business …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 6. 2013

Thesis defence

  • Date of defence: 28. 8. 2013
  • Supervisor: doc. Ing. Věra Košteková, CSc.
  • Reader: Ing. Eliška Smotlachová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze

Institute of Hospitality Management in Prague

Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management

Theses on a related topic