Bc. Zuzana KREJČOVÁ

Master's thesis

Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability

Development of method for determination of authenticity of the Poppy blue by determining its oxidative stability.
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na určení autenticity máku modrého stanovením hodnoty oxidační stability. Teoretická část popisuje vlastní mák a jeho historii, metodu rancimat a její využití ve firmě ALIKA a.s. V praktické části je stanovení hodnoty oxidační stability máku modrého. Nejdříve stanove-ní ideální hodnoty stoprocentního čerstvého máku v rozmezí do 30 dní od sklizně, potom měření stárnutí v …viac
Abstract:
This diploma thesis deals with specification of authenticity of blue poppy seeds by value of oxidative stability. The theoretical part describes blue poppy seeds, its history, rancimad method and use of this method in ALIKA a.s. The practical part defines value of oxidative stability of blue poppy seeds. Firstly, it defi-nes ideal value of oxidative stability. This is measured 30 days after current …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zverejniť od: 21. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KREJČOVÁ, Zuzana. Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production

Práce na příbuzné téma