Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability – Bc. Zuzana KREJČOVÁ
Bc. Zuzana KREJČOVÁ
Diplomová práce
Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability
Development of method for determination of authenticity of the Poppy blue by determining its oxidative stability.
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na určení autenticity máku modrého stanovením hodnoty oxidační stability. Teoretická část popisuje vlastní mák a jeho historii, metodu rancimat a její využití ve firmě ALIKA a.s. V praktické části je stanovení hodnoty oxidační stability máku modrého. Nejdříve stanove-ní ideální hodnoty stoprocentního čerstvého máku v rozmezí do 30 dní od sklizně, potom měření stárnutí v …víceAbstract:
This diploma thesis deals with specification of authenticity of blue poppy seeds by value of oxidative stability. The theoretical part describes blue poppy seeds, its history, rancimad method and use of this method in ALIKA a.s. The practical part defines value of oxidative stability of blue poppy seeds. Firstly, it defi-nes ideal value of oxidative stability. This is measured 30 days after current …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KREJČOVÁ, Zuzana. Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Helena Černá -
Stabilita stolních olejů
Zuzana Benedová -
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Klára Fialová