Účinky hmyzího chitinu na laktobacily a jeho význam jako prebiotika – Bc. Marie Neprašová
Bc. Marie Neprašová
Master's thesis
Účinky hmyzího chitinu na laktobacily a jeho význam jako prebiotika
Effect of insect chitin on lactobacillus and function like prebiotikum
Abstract:
V posledních letech se jedlému hmyzu věnuje větší pozornost i mimo exotické oblasti, ve kterých si své místo dlouhodobě udržuje nejen jako pochutina, ale i jako součást tradiční stravy. Entomofágie má své kořeny v různých koutech světa, přičemž v posledních letech proniká i do západních zemí. Cílem práce bylo zjistit, zda chitin obsažený v jedlém hmyzu může mít prebiotické účinky na rod Lactobacillus …moreAbstract:
In recent years, there has been marked an increase of attention to edible insect even outside its natural exotic areas, in which for a long maintained its place as a delicacy, but also as a part of traditional diet. Entomophagy has its origin in various parts of the world, but in the past few years it has also penetrated into Western countries. The aim of the study was to determine whether the chitin …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NEPRAŠOVÁ, Marie. \textit{Účinky hmyzího chitinu na laktobacily a jeho význam jako prebiotika}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/ggdm6u/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Fytofágní hmyz na pěstovaných rostlinách čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae)
Kateřina Janatová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Včela jako hmyz sui generis a její ochrana z pohledu práva
Nikola Mrkývková -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Hmyz v učebnicích pro ZŠ a tvorba entomologické sbírky jako pomůcky při vyučování
Denisa Třešňáková -
Hmyz – možný zdroj či vektor patogenů v nemocničním prostředí
Nikoleta Pavlovičová -
Atraktivita vlnových spekter slunečního záření pro hmyz
Petra Bartošová -
Hmyz v různých typech zahrad
Veronika Skořepová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights