Účinky hmyzího chitinu na laktobacily a jeho význam jako prebiotika – Bc. Marie Neprašová
Bc. Marie Neprašová
Diplomová práce
Účinky hmyzího chitinu na laktobacily a jeho význam jako prebiotika
Effect of insect chitin on lactobacillus and function like prebiotikum
Anotace:
V posledních letech se jedlému hmyzu věnuje větší pozornost i mimo exotické oblasti, ve kterých si své místo dlouhodobě udržuje nejen jako pochutina, ale i jako součást tradiční stravy. Entomofágie má své kořeny v různých koutech světa, přičemž v posledních letech proniká i do západních zemí. Cílem práce bylo zjistit, zda chitin obsažený v jedlém hmyzu může mít prebiotické účinky na rod Lactobacillus …víceAbstract:
In recent years, there has been marked an increase of attention to edible insect even outside its natural exotic areas, in which for a long maintained its place as a delicacy, but also as a part of traditional diet. Entomophagy has its origin in various parts of the world, but in the past few years it has also penetrated into Western countries. The aim of the study was to determine whether the chitin …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEPRAŠOVÁ, Marie. \textit{Účinky hmyzího chitinu na laktobacily a jeho význam jako prebiotika}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/ggdm6u/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Fytofágní hmyz na pěstovaných rostlinách čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae)
Kateřina Janatová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Včela jako hmyz sui generis a její ochrana z pohledu práva
Nikola Mrkývková -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Hmyz v učebnicích pro ZŠ a tvorba entomologické sbírky jako pomůcky při vyučování
Denisa Třešňáková -
Hmyz – možný zdroj či vektor patogenů v nemocničním prostředí
Nikoleta Pavlovičová -
Atraktivita vlnových spekter slunečního záření pro hmyz
Petra Bartošová -
Hmyz v různých typech zahrad
Veronika Skořepová
Název
Vložil
Vloženo
Práva