Jakub Pilař

Bakalářská práce

Ekonomické aspekty rozvoje gastronomie jako součásti lokální a regionální kultury. Pivovary na Šumavě a v Pošumaví.

Economic aspects of the development of gastronomy as part of local and regional culture. Breweries in Bohemian Forest and Bohemian Forest region.
Anotace:
Tato práce se věnuje tématu vlivu lokálních pivovarů na regionální rozvoj v kontextu gastronomického a kulturního turismu. Jako sledovaný region jsem si vybral jižní část Šumavy a Pošumaví. V teoretické části se věnuji historii pivovarnictví v Čechách a ve vybraném regionu. Dále se věnuji vlivu pivního turismu na regionální rozvoj. V praktické části jsem vedl rozhovor se zástupci vybraných pivovarů …více
Abstract:
This thesis focuses on the influence of local breweries on regional development in the context of gastronomic and cultural tourism. I chose the southern part of Bohemian Forest and Bohemian Forest region as the region I watched. In the theoretical part I devote the history of brewing in Bohemia and the selected region. In addition, I devote myself to the influence of beer tourism on regional development …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 2. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2018
  • Vedoucí: Zuzana Malcová
  • Oponent: Milan Lindner

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/73765