Bc. Kristýna Dědová

Bachelor's thesis

Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách

The occurrence of fungi in food commodities
Abstract:
Cílem této práce bylo zaměřit se na plísně, které jsou častou příčinnou kažení potravin. Z obecného hlediska je popsán pozitivní a negativní význam jejich činnosti. Jednotlivé rody plísní jsou charakterizovány z hlediska výskytu a toxinogenity. Dále je v práci uveden přehled potravin, které jsou nejvíce ohroženy těmito plísněmi.
Abstract:
The aim of this study was to focus on fungi, which are often the cause food spoilage. In general terms is describes positive and negative significance of their activities. The various genera of fungi are characterized in terms of occurrence and toxigenity. Further, the study includes a list of foods that are most threatened by these fungi.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 6. 2011

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 8. 2011
  • Supervisor: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Dědová, Kristýna. Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická