Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách – Bc. Kristýna Dědová
Bc. Kristýna Dědová
Bachelor's thesis
Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách
The occurrence of fungi in food commodities
Abstract:
Cílem této práce bylo zaměřit se na plísně, které jsou častou příčinnou kažení potravin. Z obecného hlediska je popsán pozitivní a negativní význam jejich činnosti. Jednotlivé rody plísní jsou charakterizovány z hlediska výskytu a toxinogenity. Dále je v práci uveden přehled potravin, které jsou nejvíce ohroženy těmito plísněmi.Abstract:
The aim of this study was to focus on fungi, which are often the cause food spoilage. In general terms is describes positive and negative significance of their activities. The various genera of fungi are characterized in terms of occurrence and toxigenity. Further, the study includes a list of foods that are most threatened by these fungi.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 6. 2011
Thesis defence
- Date of defence: 31. 8. 2011
- Supervisor: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DĚDOVÁ, Kristýna. \textit{Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/gh2a6v/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Dědová, Kristýna. Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv plísní na výrobu a kažení potravin živočišného původu
Lukáš Rejman -
Escherichia coli jako alimentární patogen a příčina kažení potravin
Martina Smejkalová -
Stanovení inhibičního účinku resveratrolu na růst bakterií a kvasinek způsobujících kontaminaci vína, moštu, a dalších potravin
Adéla Vernerová -
Plíseň slunečnicová: problematika monosporických izolátů
Nikol KRČOVÁ -
Peronospora destructor (plíseň česnekovitých)
Vendula DOSTÁLOVÁ -
Vliv plazmatu a plazmatem aktivované vody na plíseň Aspergillus niger
Michal Žitný -
Plíseň šedá a její vliv na kvalitu hroznů a vína.
Radka Rozkydalová -
Produkce a charakterizace lektinu MCL z patogenní plísně
Martina Rievajová