Aditiva přidávaná na úpravu kvality mraženého jemného pečiva – Bc. Markéta KORCOVÁ
Bc. Markéta KORCOVÁ
Master's thesis
Aditiva přidávaná na úpravu kvality mraženého jemného pečiva
Additives added to frozen pastries to improve their quality
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit vliv přídavku zlepšujícího přípravku Frosty a arabské gumy na vybrané chemické vlastnosti pšeničného těsta a vybrané chemické, reologické a organoleptické vlastnosti plundrového jemného pečiva. Přídavkem zlepšujícího přípravku Frosty došlo ke snížení obsahu vody a zvýšení titrační a aktivní kyselosti u těst i pekárenských výrobků. Také přídavkem arabské gumy …moreAbstract:
The aim of this thesis was to determine the effect of the addition of Frosty and Gum arabic from acacia tree on selected chemical properties of wheat flour dough and selected chemical, rheological and organoleptic properties of plundered pastry. Addition of Frosty decreased the water content and increased titratable and active acidity in wheat flour dough and final products. The addition of Gum arabic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
22624
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KORCOVÁ, Markéta. Aditiva přidávaná na úpravu kvality mraženého jemného pečiva. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
Adéla Zelenková -
Palmový tuk ve výživě člověka
Klára Kňákalová