Bc. Markéta KORCOVÁ

Master's thesis

Aditiva přidávaná na úpravu kvality mraženého jemného pečiva

Additives added to frozen pastries to improve their quality
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit vliv přídavku zlepšujícího přípravku Frosty a arabské gumy na vybrané chemické vlastnosti pšeničného těsta a vybrané chemické, reologické a organoleptické vlastnosti plundrového jemného pečiva. Přídavkem zlepšujícího přípravku Frosty došlo ke snížení obsahu vody a zvýšení titrační a aktivní kyselosti u těst i pekárenských výrobků. Také přídavkem arabské gumy …more
Abstract:
The aim of this thesis was to determine the effect of the addition of Frosty and Gum arabic from acacia tree on selected chemical properties of wheat flour dough and selected chemical, rheological and organoleptic properties of plundered pastry. Addition of Frosty decreased the water content and increased titratable and active acidity in wheat flour dough and final products. The addition of Gum arabic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier: 22624

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KORCOVÁ, Markéta. Aditiva přidávaná na úpravu kvality mraženého jemného pečiva. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production