Denisa Macková

Bachelor's thesis

Vplyv výživy a dusíkatých látok na aromatický profil vína

Vliv výživy a dusíkatých látek na aromatický profil vína
Abstract:
V mé bakalářské práci jsem se zajímala o vliv výživy a dusíkatých látek na aromatický profil vína. Práce je napsaná formou rešerše, kde jsou popsány všechny formy dusíku, jak spolu reagují a jak spolu pomocí těchto různých fyzikálních, chemických či biologických reakcí přispívají k aromě vína. Taky jsem se zaměřila na různé faktory, které obsah dusíku ovlivňují už ve vinohradu a jak správně udržovat …more
Abstract:
The bachelor thesis was focused on the influence of nutrition and nitrogenous substances on the aromatic profile of wine. The work is written in the research form, where all forms of nitrogen sources for yeast nutrition are described, how they react together and how they contribute to the aroma of wine through these various physical, chemical or biological reactions. I also focused on various factors …more
Abstract:
Abstrakt V mojej bakalárskej práci som sa zaujímala o vplyv výživy a dusíkatých látok na aromatický profil vína. Práca je napísaná formou řešerše, kde sú popísané všetky formy dusíku, ako spolu reagujú a ako pomocou týchto rôznych fyzikálnych, chemických či biologických reakcii prispievajú k aróme vína. Tiež som sa zamerala na rôzne faktory, ktoré obsah dusíku ovplyvňujú už vo vinohrade a ako správne …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 21. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Dagmar Oharková, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta