Vplyv výživy a dusíkatých látok na aromatický profil vína – Denisa Macková
Denisa Macková
Bakalářská práce
Vplyv výživy a dusíkatých látok na aromatický profil vína
Vliv výživy a dusíkatých látek na aromatický profil vína
Anotace:
V mé bakalářské práci jsem se zajímala o vliv výživy a dusíkatých látek na aromatický profil vína. Práce je napsaná formou rešerše, kde jsou popsány všechny formy dusíku, jak spolu reagují a jak spolu pomocí těchto různých fyzikálních, chemických či biologických reakcí přispívají k aromě vína. Taky jsem se zaměřila na různé faktory, které obsah dusíku ovlivňují už ve vinohradu a jak správně udržovat …víceAbstract:
The bachelor thesis was focused on the influence of nutrition and nitrogenous substances on the aromatic profile of wine. The work is written in the research form, where all forms of nitrogen sources for yeast nutrition are described, how they react together and how they contribute to the aroma of wine through these various physical, chemical or biological reactions. I also focused on various factors …víceAbstract:
Abstrakt V mojej bakalárskej práci som sa zaujímala o vplyv výživy a dusíkatých látok na aromatický profil vína. Práca je napísaná formou řešerše, kde sú popísané všetky formy dusíku, ako spolu reagujú a ako pomocou týchto rôznych fyzikálnych, chemických či biologických reakcii prispievajú k aróme vína. Tiež som sa zamerala na rôzne faktory, ktoré obsah dusíku ovplyvňujú už vo vinohrade a ako správne …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Dagmar Oharková, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Sledování změn asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Barbora Najmanová -
Vliv doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Stanislav Škrobák -
Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné
Magdaléna Tomková -
Sledování změn asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Michaela Lasotová -
Výživa kvasinek během kvašení vín
Lukáš Kadlec -
Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné
Magdaléna Tomková -
Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory
David Klaudy