Hana Bařtipánová
Bachelor's thesis
Alkaloidy v potravinách
Alkaloids in food
Abstract:
Tato bakalářská práce je rešerší vypracovanou na základě předem stanoveného cíle.Bakalářská práce se zaměřuje na alkaloidy vyskytující se v potravinách. Alkaloidy jsou přírodnídusíkaté látky velmi rozdílných struktur a vlastností. Patří mezi ně vůbec nejsilnější rostlinnéjedy a mnohé z nich jsou nepostradatelné v dnešním lékařství. Alkaloidy se vyskytují vpotravinách velmi často a tvoří rozsáhlou skupinu …moreAbstract:
This bachelor thesis is a search based on a predetermined goal. The bachelor thesisfocuses on alkaloids occurring in food. Alkaloids are natural nitrogenous substances of verydifferent structures and properties. These include the most potent plant poisons, and many ofthem are indispensable in today's medicine. Alkaloids occur very frequently in food and forma large group of both toxins, hallucinogens …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Marie Eliášová
- Reader: Barbora Burešová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BAŘTIPÁNOVÁ, Hana. \textit{Alkaloidy v potravinách}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/gkhl33/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Přirozeně se vyskytující alkaloidy v potravinách
Šárka DVORSKÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights