Hana Bařtipánová
Bachelor's thesis
Alkaloidy v potravinách
Alkaloids in food
Anotácia:
Tato bakalářská práce je rešerší vypracovanou na základě předem stanoveného cíle.Bakalářská práce se zaměřuje na alkaloidy vyskytující se v potravinách. Alkaloidy jsou přírodnídusíkaté látky velmi rozdílných struktur a vlastností. Patří mezi ně vůbec nejsilnější rostlinnéjedy a mnohé z nich jsou nepostradatelné v dnešním lékařství. Alkaloidy se vyskytují vpotravinách velmi často a tvoří rozsáhlou skupinu …viacAbstract:
This bachelor thesis is a search based on a predetermined goal. The bachelor thesisfocuses on alkaloids occurring in food. Alkaloids are natural nitrogenous substances of verydifferent structures and properties. These include the most potent plant poisons, and many ofthem are indispensable in today's medicine. Alkaloids occur very frequently in food and forma large group of both toxins, hallucinogens …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Marie Eliášová
- Oponent: Barbora Burešová, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Přirozeně se vyskytující alkaloidy v potravinách
Šárka DVORSKÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva