Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek – Bc. Jiří Doubrava
Bc. Jiří Doubrava
Diplomová práce
Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek
The possibilities of applying whey proteins to beef hams
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá možností přídavku koncentrátu syrovátkové bílkoviny (WPC - whey protein concentrate) do hovězí šunky vyráběné z chlazené nebo mražené hovězí kýty. Syrovátkové bílkoviny jsou výhodné nutričně i technologicky. Hodnotil se dopad přidání WPC na senzorické vlastnosti, texturu, sušinu, obsah tuku, celkový obsah bílkovin a ztrátu vody při tepelném opracování. Z výsledků vychází …víceAbstract:
This master thesis deals with the possibility of the addition of whey protein concentrate (WPC) to beef ham produced from chilled or frozen beef round. Whey proteins are advantageous both in nutritional and technological aspects. The repercussion of the addition of WPC was evaluated for sensory properties, texture, dry matter, fat content, total protein, and cook loss. The results show, that the addition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Doubrava, Jiří. Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.