Nutriční hodnocení ovesného zakysaného výrobku bez lepku – Nela KOPEČNÁ, DiS.
Nela KOPEČNÁ, DiS.
Bachelor's thesis
Nutriční hodnocení ovesného zakysaného výrobku bez lepku
Nutritional rating of a gluten free oat fermented product
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývala nutričními hodnotami zakysaného ovesného výrobku bez lepku. V teoretické části byla popsána fermentace, její historie a druhy. Bylo popsáno vnitřní kvašení a mikrobiota. Teoretická část se dále zabývala zakysanými mléčnými výrobky a jejich nemléčnými alternativami a zdravotními benefity zakysaných mléčných výrobků a jejich alternativ. Pro výzkumnou část byly vybrány produkty …viacAbstract:
The bachelor thesis was focused on the nutritional values of a fermented gluten free oat product. The theoretical part describes fermentation, its history and different kinds of fermentation. Internal fermentation and microbiome were also described. The theoretical part moreover discusses milk fermented products, milk free alternatives to fermented milk products and benefits of fermented milk products …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 9. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 10. 2021
- Vedúci: Ing. Jaroslav Šimek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOPEČNÁ, Nela. Nutriční hodnocení ovesného zakysaného výrobku bez lepku. Ostrava, 2021. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Specialization in Health Service-Combined Study / Nutritional Therapist
Práce na příbuzné téma
-
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Roman MEZEY -
Vliv vybraných parametrů na jakost kysaných mléčných výrobků
Monika Švandová -
Technologie výroby zakysaných mléčných výrobků
Veronika Parkanová -
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Ludmila Matalová -
Nutriční a senzorická hodnota alternativ mléčných kysaných výrobků
Lucie Rajmicová -
Vliv obsahu sušiny na profil těkavých látek vybraných kysaných mléčných výrobků
Jakub Kirchdorfer -
Metody měření viskozity kysaných mléčných výrobků
Roman Šebela -
Mikroflóra kysaných mléčných výrobků.
Tomáš Horňák