Nutriční hodnocení ovesného zakysaného výrobku bez lepku – Nela KOPEČNÁ, DiS.
Nela KOPEČNÁ, DiS.
Bachelor's thesis
Nutriční hodnocení ovesného zakysaného výrobku bez lepku
Nutritional rating of a gluten free oat fermented product
Abstract:
Bakalářská práce se zabývala nutričními hodnotami zakysaného ovesného výrobku bez lepku. V teoretické části byla popsána fermentace, její historie a druhy. Bylo popsáno vnitřní kvašení a mikrobiota. Teoretická část se dále zabývala zakysanými mléčnými výrobky a jejich nemléčnými alternativami a zdravotními benefity zakysaných mléčných výrobků a jejich alternativ. Pro výzkumnou část byly vybrány produkty …moreAbstract:
The bachelor thesis was focused on the nutritional values of a fermented gluten free oat product. The theoretical part describes fermentation, its history and different kinds of fermentation. Internal fermentation and microbiome were also described. The theoretical part moreover discusses milk fermented products, milk free alternatives to fermented milk products and benefits of fermented milk products …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 9. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Date of defence: 29. 10. 2021
- Supervisor: Ing. Jaroslav Šimek, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOPEČNÁ, Nela. Nutriční hodnocení ovesného zakysaného výrobku bez lepku. Ostrava, 2021. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specialization in Health Service-Combined Study / Nutritional Therapist
Theses on a related topic
-
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Roman MEZEY -
Vliv vybraných parametrů na jakost kysaných mléčných výrobků
Monika Švandová -
Technologie výroby zakysaných mléčných výrobků
Veronika Parkanová -
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Ludmila Matalová -
Nutriční a senzorická hodnota alternativ mléčných kysaných výrobků
Lucie Rajmicová -
Vliv obsahu sušiny na profil těkavých látek vybraných kysaných mléčných výrobků
Jakub Kirchdorfer -
Metody měření viskozity kysaných mléčných výrobků
Roman Šebela -
Mikroflóra kysaných mléčných výrobků.
Tomáš Horňák