Otravy z potravin způsobené mikrooganismy – Lucie HOSTAČNÁ
Lucie HOSTAČNÁ
Bakalářská práce
Otravy z potravin způsobené mikrooganismy
Food poisoning of microbial origin
Anotace:
Bakalářská práce {\clq},Otravy z potravin způsobené mikroorganismy`` se zabývá problematikou infekční nemoci alimentárního původu, které jsou v České republice nejběžnější a představují tak pro obyvatele ČR největší riziko. Bakalářská práce rozděluje alimentární nákazy podle způsobu přenosu na antroponózy, zoonózy a alimentární intoxikace. Každá nemoc je charakterizována původcem nákazy, zdrojem nákazy …víceAbstract:
Bachelor thesis {\clq},Food poisoning of microbial origin`` is engaged in the question of alimentary infection caused that are most common in the Czech Republic and thus the populations of greatest risk. Bachelor thesis divides alimentary disease according to the mode of transmission to antroponoses, zoonoses and alimentary intoxication. Each illness is characterized by the disease, the source of disease …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 5. 2009
- Vedoucí: RNDr. Vlastimil Dohnal, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HOSTAČNÁ, Lucie. Otravy z potravin způsobené mikrooganismy. Ústí nad Labem, 2009. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 20. 04. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Toxikologie a analýza škodlivin
Práce na příbuzné téma
-
Přirozeně se vyskytující toxiny v potravinách
Lenka Pavlíková -
Výskyt sporulujících bakterií v potravinách
Kateřina Růžičková -
Toxiny bakterií rodu Clostridium
Věra KAŠPÁRKOVÁ -
Alimentární nákazy z potravin - intoxikace salmonelou
Irena JEŘÁBKOVÁ -
Vyhodnocení rizika výskytu bakterií způsobujících zoonózy u psů v důsledku krmení konceptem BARF s ohledem na jejich využití v canisterapii
Blanka Novotná