Jaromír Šebela

Bakalářská práce

Pěnící vlastnosti aminokyselinových surfaktantů

Foaming Properties of Aminoacidic Surfactants
Anotace:
Historie tenzidů na bázi aminokyselin, popis několika vybraných tenzidů a standardních metod měření pěnivosti. Vlastní měření pěnivosti řečených tenzidů vč. hodnot, popis me-tod, měření pH a povrchového napětí vodných roztoků tenzidů, zhodnocení výsledků
Abstract:
History of Aminoacidbased surfactants, description of several chosen surfactants and standard methods of foaming measurement. Measurement of foaming properties itself (da-ta included), description of methods, measurement of pH and surface tension of said sur-factants in water solution, discussion of results.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šebela, Jaromír. Pěnící vlastnosti aminokyselinových surfaktantů. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.