Optimalizace podmínek PCR pro druhovou identifikaci listerií z potravin – Bc. Andrea Rosová
Bc. Andrea Rosová
Master's thesis
Optimalizace podmínek PCR pro druhovou identifikaci listerií z potravin
PCR optimalization for species-specific identification of food-born listeria
Abstract:
Potraviny jsou znehodnocovány celou řadou mikroorganismů. Některé mohou být patogenní a způsobovat alimentární onemocnění. Příkladem jsou patogenní bakterie odolné vůči extrémním podmínkám prostředí. Tyto organismy jsou schopny přežívat v podobě biofilmů v potravinářských podnicích. V nich ulpívají na zařízeních a následně může dojít ke kontaminaci produktů. Mezi alimentární patogeny patří i L. monocytogenes …moreAbstract:
Food is degraded by a variety of microorganisms. Some of them are pathogenic and cause foodborne illness. Pathogenic bacteria are resistant to extreme environmental conditions. These organisms are able to survive as a biofilms on surface in food processing plants and contaminate many products. L. monocytogenes is one of the alimentary pathogens. It is a gram-positive, non-spore-forming, rod shaped …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Reader: Iva Mrvíková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ROSOVÁ, Andrea. \textit{Optimalizace podmínek PCR pro druhovou identifikaci listerií z~potravin}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/gl0jmy/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Revision of taxonomic classification and nomeclature of living plant accessions in the collection of Botanical Garden of the Faculty of Tropical AgriSciences, CULS Prague
Anna Chládová -
Taxonomická klasifikace bakteriálních izolátů z radioaktivních lázeňských pramenů
Kateřina Filipi -
Stanovení GMO v potravinách pomocí metody PCR: sója a sójové výrobky
Dana Vargová -
Stanovení celeru jako alergenu v potravinách metodou Real-time PCR
Nela Bednářová -
Detekce GMO v potravinách a krmivech pomocí PCR
Dominika ŠKRNOVÁ -
Multiplexní PCR pro stanovení GMO v potravinách a krmivech
Dominika Egermajerová -
Stanovení GMO v potravinách a krmivech monitorovací multiplexní PCR
Anna Rodionova -
Využití metody PCR pro identifikaci probiotik v potravinách
Natali Svobodová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights