Hydrolýza laktosy v mléce a syrovátce za katalýzy beta-galaktosidasy – Veronika SAPAROVÁ
Veronika SAPAROVÁ
Bachelor's thesis
Hydrolýza laktosy v mléce a syrovátce za katalýzy beta-galaktosidasy
Hydrolysis of lactose in milk and whey catalyzed beta-galactosidase
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá imobilizací beta-galaktosidasy a jejím využitím při hydrolýze laktosy v syrovátce. Teoretická část se zabývá vlastnostmi beta-galaktosidy. Pojednává o struktuře, zdrojích, substrátové specifitě a také inhibici beta-galaktosidasy. Další kapitola se zabývá možnostmi stanovení laktosy a stanovení aktivity beta-galaktosidasy. Experimentální část se soustředí na imobilizaci …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the immobilization of beta-galactosidase and its use in the hydrolysis of lactose in whey. The theoretical part deals with the properties of beta-galactoside. It discusses the structure, resources, substrate specifity and inhibition of beta-galactosidase. The next chapter deals with possibilities of determination of lactose and determination of beta-galactosidase activity …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2013
Accessible from:: 13. 5. 2013
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2013
- Supervisor: Doc. RNDr. Ludmila Zajoncová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SAPAROVÁ, Veronika. \textit{Hydrolýza laktosy v mléce a syrovátce za katalýzy beta-galaktosidasy}. Online. Bachelor's thesis. Olomouc: Palacký University Olomouc, Faculty of Science. 2013. Available from: https://theses.cz/id/gl1j4q/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
SAPAROVÁ, Veronika. Hydrolýza laktosy v mléce a syrovátce za katalýzy beta-galaktosidasy. Olomouc, 2013. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY IN OLOMOUC
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Vliv typu monohydrátu laktosy na stabilitu pelet s imobilizovanou acetylcholinesterasou
Lenka Šedivá -
Fermentované výrobky s nízkým obsahem laktosy
Valeriya Zherepa -
Charakterizace zákysových kultur pro výrobu fermentovaných výrobků s nízkým obsahem laktosy
Štěpán Marhons -
Marketingový plán firmy Laktos, a. s.
Jana PROŠKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights