Rostlinné peptidy a proteiny s antimikrobiální aktivitou a možnosti jejich využití – František LORENC
František LORENC
Bachelor's thesis
Rostlinné peptidy a proteiny s antimikrobiální aktivitou a možnosti jejich využití
Plant peptides and proteins with antimicrobial activities and possibilities of their application
Anotácia:
Tato práce pojednává o rostlinných antimikrobiálních peptidech a proteinech. Antimikrobiální peptidy tvoří jednu ze součástí nespecifické imunity většiny eukaryotických i prokaryotických organismů. Jejich hlavní funkcí je eliminovat útoky mikrobiálních patogenů, kterým jsou cílové organismy vystavovány. Obvykle se jedná o proteiny s nízkou molekulovou hmotností. Většina rostlinných antimikrobiálních …viacAbstract:
This work deals with antimicrobial peptides and proteins in plants. Antimicrobial peptides form one part of non-specific immunity most eukaryotic and prokaryotic organisms. Their primary function is to eliminate the attacks of microbial pathogens, by which are the target organisms exposured. These proteins have low molecular weight. Most of them form a group of PR (Pathogenesis-related) proteins. Thanks …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2011
Identifikátor:
19616
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2011
- Vedúci: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LORENC, František. \textit{Rostlinné peptidy a proteiny s antimikrobiální aktivitou a možnosti jejich využití}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/glcdhm/.
Jak správně citovat práci
LORENC, František. Rostlinné peptidy a proteiny s antimikrobiální aktivitou a možnosti jejich využití. Č. Bud., 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 15. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Agriculture / Agricultural Biotechnology
Práce na příbuzné téma
-
Extracelulárně sekretované proteiny a peptidy bakterie Paenibacillus larvae
Aleš KVASNIČKA -
Produkce LL-37 a ověření jeho antimikrobiální aktivity in vitro.
Antonín Pavelka -
Ricinusin - nový antimikrobiální peptid z klíštěte \kur{Ixodes ricinus}: třetí člen rodiny klíštěcích obranných proteinů bohatých na histidin.
Veronika DORŇÁKOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva