Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a ve vybraném mléčném produktu – Bc. Gabriela MAŠKOVÁ
Bc. Gabriela MAŠKOVÁ
Diplomová práce
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a ve vybraném mléčném produktu
Fatty acid composition of bovine milk and milk products
Anotace:
Diplomová práce pojednává o změnách v zastoupení mastných kyselin v mléce krav. Cílem práce bylo posoudit zastoupení mastných kyselin v mléce a následně v jogurtu z něho vyrobeného. V práci byl rovněž posouzen vliv managementu chovu, plemene a také oblasti, ve které se chovy nachází. Výsledky práce potvrdily, že profil mastných kyselin se v průběhu zpracování mléka na jogurt téměř nemění a obsah mastných …víceAbstract:
The thesis deals with changes in proportion of fatty acids in bovine milk. The aim of this study was to assess the profile of fatty acids in milk and subsequently in yoghurt produced from it. The thesis also evaluates the influence of breeding management, breed as well as region. The results of the thesis confirmed that processing of milk into yoghurt has little to no effect on fatty acids profile …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAŠKOVÁ, Gabriela. \textit{Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a ve vybraném mléčném produktu}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/glmlrq/.
Jak správně citovat práci
MAŠKOVÁ, Gabriela. Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a ve vybraném mléčném produktu. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice
Alžběta Kosařová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
Martina SVOBODOVÁ -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
Lenka PECOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva