Gabriela Klapálková

Bachelor's thesis

Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství

Antimicrobial substances produced by bacteria and their use in the food industry
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá antimikrobiálními látkami produkovaných mikroorganizmy, které se využívají nebo mají potenciální využití v potravinářském průmyslu. Cílem této práce bylo vytvořit přehled antimikrobiálních látek produkovaných mikroorganizmy, blíže charakterizovat jejich vlastnosti, vznik, antimikrobiální účinek a jejich využití v potravinářském průmyslu. Jednotlivé látky byly rozděleny …more
Abstract:
This bachelor thesis is about antimicrobial substances produced by microorganisms, which are used or have potential uses in the food industry. The target of this work was to create an overview of antimicrobial substances produced by microorganisms, to characterize their properties, origin, antimicrobial effect and their use in the food industry. The individual substances were divided into groups organic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Khatantuul Purevdorj

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Klapálková, Gabriela. Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe