Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství – Gabriela Klapálková
Gabriela Klapálková
Bachelor's thesis
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství
Antimicrobial substances produced by bacteria and their use in the food industry
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá antimikrobiálními látkami produkovaných mikroorganizmy, které se využívají nebo mají potenciální využití v potravinářském průmyslu. Cílem této práce bylo vytvořit přehled antimikrobiálních látek produkovaných mikroorganizmy, blíže charakterizovat jejich vlastnosti, vznik, antimikrobiální účinek a jejich využití v potravinářském průmyslu. Jednotlivé látky byly rozděleny …viacAbstract:
This bachelor thesis is about antimicrobial substances produced by microorganisms, which are used or have potential uses in the food industry. The target of this work was to create an overview of antimicrobial substances produced by microorganisms, to characterize their properties, origin, antimicrobial effect and their use in the food industry. The individual substances were divided into groups organic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Klapálková, Gabriela. Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi rodu Bacillus
Marie Pruchová -
Přírodní rostlinné látky a jejich potenciál zvyšovat antimikrobiální účinek konvenčních potravinářských konzervačních látek
Stanislav Rys -
Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin
Nina Šonkoľová -
Antimikrobiální účinek extraktů z rostlin na vybrané mikroorganismy
Eva Svobodová -
Antimikrobiální aktivní obaly
Barbora Daňková -
Vliv reakčních podmínek na odbourávání thiokyanatanů pomocí oxidů železa a peroxidu vodíku
Monika Jarošová -
Phosphates prepared from diacetyl and their cross-coupling reactions
Sergej Mrkobrada -
Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína
Tomáš JUŘÍK