Bc. Jana Vlčková

Master's thesis

Využití bylinných silic při konzervaci potravin

The use of herbal essential oils in food preservation
Abstract:
Diplomová práce na téma „Využití bylinných silic při konzervaci potravin“ se zabývá přírodními látkami, které vznikají jako sekundární metabolity rostlin – silice. Silice mají různé biologické vlastnosti, které mohou být využity při konzervaci potravin. První část práce shrnuje teoretické poznatky o významu konzervace potravin a dále také popisuje faktory a metody konzervace, které mohou ovlivnit, …more
Abstract:
The diploma thesis „The use of herbal essential oils in food preservation“ deals with natural substances that arise as secondary metabolites of plants – essential oils. Essential oils have various biological properties that can be used in food preservation. The first part summarizes the theoretical knowledge about the importance of food preservation and also describes the factors and methods of preservation …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Reader: Jitka Pichová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta