Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií – Bc. Vladěna Miklíčková
Bc. Vladěna Miklíčková
Master's thesis
Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií
Lipolytic Activity of Bacteria with Significance in the Food Industry
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá lipolytickou aktivitou bakterií, které jsou významné v potravinářství. Teoretická část je věnována lipolytickým enzymům, jejich mechanizmu účinku, faktorům, jež ovlivňují jejich aktivitu a jejich klasifikaci. Dále jsou zde charakterizovány metody, pomocí nichž lze lipolytickou aktivitu stanovit. Další část je zaměřena na potravinářsky významné bakterie, které lipolytickou …moreAbstract:
This diploma thesis deals with bacteria lipolytic activity which is important in food processing industry. The theoretical part is dedicated to lipolytic enzymes, to the mechanism of their action, and to the factors that influence their activity and classification. Further, the methods that enable the lipolytic activity determination are characterized here. The next part is focused on significant bacteria …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2015
Accessible from:: 18. 5. 2015
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Miklíčková, Vladěna. Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií . Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 18. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
-
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
GC/MS stanovení izomerních mastných kyselin v potravinářských\nl{} a biologických vzorcích
Michaela Merclová -
Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS
Michaela Kamenická -
Analýza mastných kyselin ve vzorcích placenty
Veronika Hnojská -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Stanovení a diagnostický význam esenciálních mastných kyselin u diabetiků typu 2
Michal Kopčil -
Optimalizace metody stanovení volných mastných kyselin v reálných systémech
Lenka Hasoňová -
Plynová chromatografie mastných kyselin ve vybraných živočišných tkáních
Michaela Drábková